Jubilate logo
Gepubliceerd op:

JUBILATE GAAT ZINGEND DE ZOMER IN

Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate zet nog eenmaal alle registers open voordat het koor op zomerreces gaat. Op donderdag 4 juli 2019 geeft Jubilate een concert in de sfeervolle Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn.

Dit keer een muzikale avond van vijf kwartier, zonder pauze, waarin het honderdvijftig koppige mannenkoor u meeneemt in hun muzikale wereld. Het publiek zal een gevarieerd programma van liederen worden aangeboden. Het wordt een muziekfestijn met een grote afwisseling van liederen. Zowel het geestelijk lied als de negrospiritual, maar ook het moderne repertoire zal Jubilate ten gehore brengen. Van psalm 43 tot Charles Aznavours She.
Van het Pelgrimskoor van Wagner tot het Celtic Prayer van Karl Jenkins.

Feest van herkenning

Ook zal het een feest van herkenning worden. Na een aantal kerstconcerten in december heeft Jubilate al haar energie gestoken in het Galaconcert dat gezamenlijk werd gegeven met zustervereniging DVS. In de prachtige ambiance van de TheaterHangaar werd het vijfenzestigjarig jubileum van beide verenigingen groots gevierd. Meer dan vijftien honderd enthousiaste toehoorders hebben dit spektakel bijgewoond.

Naast een flink aantal nieuwe liederen zullen er ook mooie bekende stukken worden gezongen uit het rijke repertoire van Jubilate.

Met het oog op de komende concertreis in het voorjaar van 2020 naar het Zuid-Duitse Bayreuth staat het bekende Pelgrimskoor van Richard Wagner op het programma. In de Zuid-Duitse stad Bayreuth bracht deze componist vele jaren door. Om zijn opera’s te kunnen opvoeren liet hij een theatergebouw ontwerpen. Dit gebouw staat nu op de lijst van wereldcultuurerfgoed van de UNESCO.

Begeleiding

De begeleiding van dit concert wordt verzorgd door de bekende pianist Arthur Postma. Het blazersensemble van het Holland Symfonie Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. De algehele leiding is in handen van muzikaal leider en dirigent Aldert Fuldner.

Kaartverkoop

Om iedereen in de kerk van een goede plaats te verzekeren, is het aantal toegangskaarten voor dit concert beperkt gehouden. De kosten van dit concert bedragen €15 inclusief een drankje na afloop. Het concert op donderdag 4 juli begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.15 uur open.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Katwijk

Haasnoot Mode, Voorstraat 14
Livera Peters, Princestraat 24
Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstr. 37

Noordwijk

Hoek’s Vis H. Geestweg 4

Bij de leden van het koor en op www.jubilate.nl