Jubilate logo
Impressie afbeelding

Concertreizen

Concertreizen zijn de krenten in de pap voor het koorleven en de onderlinge saamhorigheid. Samen met de dames en supporters is een aantal reizen gemaakt met elk hun onvergetelijke hoogtepunten.
Jubilate is meer dan een mannenkoor!

Duitsland / Lutherreis (2017)

Indrukwekkende concertreis in het Lutherjaar naar Duitsland, waar concerten zijn gegeven in de Naumburger Dom, de Thomaskirche in Leipzig en in de Predigerkirche in Erfurt.

Polen / Krakau (2015)

Concerten in de Petrus en Pauluskerk en op eerste Pinksterdag een onvergetelijke dienst in het grote bedevaartscentrum Jana Pawla ll. Jubilate mag hier zingen in de eucharistieviering.

Engeland / Londen (2010)

Concerten in de Southwark Cathedral en in Canterbury Cathedral. Vooral dit laatste ‘a capella concert’ maakte een onvergetelijke indruk. Tevens werd een doopdienst in de St. Columba’s Church of Scotland opgeluisterd.

Italië (2004)

Met optredens in de Cattedrale di San Zeno in Pistoia, de Dom Santa Maria dell Fiore van Florence en een pelgrimsdienst in de Santa Maria Maggiore. Onvergetelijk werd het zingen van het Benedictus op het Sint Pietersplein staande rondom Paus Johannes Paulus II tijdens de audiëntie. Een openluchtconcert vond plaats op het beroemde plein Il Campo in Siena.

Bad Meinberg (2002)

Met een concert in het Kurtheater Bad Meinberg en een medewerking aan de eredienst in de 800 jaar oude Münster St. Bonifatius in Hameln. Bijzonder was hierbij de ontvangst op Residenzschloss Detmold door Dr. Armin Prinz zur Lippe, neef van Prins Bernhard.

Duitsland / Berlijn (1999)

Met een optreden in de Berliner Dom en concerten in Berlijn en in Oranienburg. Uniek was de ontvangst op Schloss Bellevue door de Duitse bondskanselier Roman Herzog. Na het concert in Berlijn werd het koor toegesproken door de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, Dr. Nikolaos van Dam. Het koor bivakkeerde in hotel Berliner Ring waar het personeel werd toegezongen als dank voor de voortreffelijke zorgen.

Tsjechië / Praag (1995)

Met uitvoeringen in de Sint Jacobs Basiliek en in het Rudolfínum.
De Tsjechische president Vaclav Havel en diens echtgenote (beiden inmiddels helaas overleden) stuurden na het concert in het Rudolfínum een bedankbrief. Ontroerend was het spontane optreden op het grote plein in Praag voor het standbeeld van Johannes Hus.