Jubilate logo
Impressie afbeelding

Voorlopige knock-down voor Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate

Gepubliceerd op:

Een prachtig concertprogramma lag voor Jubilate in het verschiet!

Allereerst het bevrijdingsconcert met vier koren op 8 mei in de Nieuwe kerk in Katwijk aan Zee. Een groots concert met orkestbegeleiding, gegeven door drie mannenkoren en een gemengd koor, alle onder leiding van onze muzikaal leider Aldert Fuldner. Tevens zou met dit concert ook zijn vijfentwintig jarig jubileum als dirigent gevierd worden.

Verder stond voor Jubilate een zesdaagse concertreis naar het Zuid-Duitse Bayreuth op het programma rond de Pinksterdagen. Alles was geregeld: hotel, concerten, het vervoer.

Ook was medewerking toegezegd aan de Zomeravondzang in de Oude Kerk.

Helaas gooit het Coronavirus roet in het eten. Alle geplande activiteiten zijn inmiddels geannuleerd. Sinds de (intelligente) lock down van begin maart is het stil rondom het Katwijkse koor. Voorlopig geen repetities meer in het clubhuis aan de Nieuwe Duinweg. Geen gezelligheid met elkaar tijdens en na afloop van de maandagse bijeenkomst. Een enorm gemis voor deze vriendenclub.

Het is nog maar de vraag hoe lang deze crisis zal gaan duren. Misschien worden na verloop van tijd de strenge leefregels wat verlicht, maar het sociale afstand houden van elkaar zal, naar verwachting, nog wel een hele tijd voortduren. Maar hoe zou een koor kunnen repeteren met een onderlinge afstand van 1.5 meter?

Het enige wat we kunnen hopen en bidden is dat er tegen dit verraderlijke virus heel snel een middel wordt gevonden. We leven mee met de vele slachtoffers die door het Covid-19 virus besmet zijn geraakt en met de families die afscheid moeten nemen van hun geliefden.

Voor Jubilate betekent dit dat er voorlopig niets anders op zit dan te wachten op betere tijden. We wensen iedereen heel veel sterkte toe in deze bijzondere, onwerkelijke tijd.