Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op dinsdag 22 december geeft Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate een kerstconcert in sporthal Cleijn Duin. Medewerking verlenen de Poolse sopraan Anna Zawisza en het Hollands Symfonie orkest.

SUCCESVOL  JAAR
Mannenkoor Jubilate kan terugzien op een heel succesvol 2015. Op 9 mei heeft het met 500 zangers en zangeressen en een 50-koppig orkest ‘The Armed Man’ uitgevoerd in de veilinghallen te Rijnsburg. Vervolgens  heeft het koor een concertreis ondernomen naar het Poolse Krakau. Een uitverkocht concert in de Petrus en Pauluskerk, het zingen in de zoutmijnen van Wieliczka op een diepte van 125 meter en het verlenen van medewerking aan de Pinksterdienst in het centrum Jana Paula maakten diepe indruk. De uitnodiging om te zingen in ‘The Blessing of The Sails’ tijdens ‘Sail Amsterdam 2015’ was een volgend hoogtepunt.

POOLSE KERSTNACHT
Op dinsdag 22 december zal de Katwijkse sporthal Cleijn Duin omgebouwd zijn in een sfeervolle concertzaal. Het kerstconcert van Jubilate zal dit jaar worden uitgevoerd in Poolse kerstsfeer.  Door de concerten van het koor in het  Poolse Krakau zijn er contacten gelegd met Poolse musici. De Poolse sopraan Anna Zawisza reageerde enthousiast op de uitnodiging van Jubilate om haar stem aan het Katwijkse publiek te laten horen en het mannenkoor is dan ook trots dit concert samen met deze ‘Poolse nachtegaal’ te mogen opvoeren.

ANNA  ZAWISZA
Anna Zawisza
In Polen is Anna Zawisza een bekende sopraan die haar opleiding heeft genoten aan the Highschool of Music in Tarnow. Ze heeft deelgenomen aan vele festivals in Polen, Duitsland en Frankrijk en heeft opgetreden in beroemde operahuizen in heel Polen. Ze zal nu voor het eerst in Nederland te bewonderen zijn en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

REPERTOIRE
Naast een aantal Poolse kerstliederen die het koor met Anna Zawisza zal zingen, zal de Poolse zangeres ook als soliste haar bijdrage leveren. Verder zal het een gevarieerd concert worden met Christmas carols, moderne en traditionele kerstliederen. Het Hollands Sympfonie Orkest, bestaande uit professionele musici, zal koor en soliste begeleiden. Aan de vleugel zit Arthur Postma en de algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

KAARTVERKOOP
Poolse kerstnacht met Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate
dinsdag 22 december in Sporthal Cleijn Duin.
Aanvang 20.00 uur.
Zaal open 19.15 uur.
Entree €18,–

Kaarten zijn te koop bij:
Haasnoot mode, Voorstraat 14
Livera Peters, Princestraat 24
www.jubilate.nl en bij de leden van Jubilate.