Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Maandag, 17 augustus zijn de repetities van het Christelijk Mannenkoor Jubilate van startgegaan. Een week eerder dan gebruikelijk en op een nieuwe lokatie! Alle mannen die van zingen houden worden van harte uitgenodigd om, geheel vrijblijvend, een oefenavond bij te wonen. Jubilate houdt open huis op maandag 24 augustus en 31 augustus en de hele maand september.

NIEUWE OEFENRUIMTE

Na tientallen jaren in zalencentrum Tripodia gerepeteerd te hebben, heeft Jubilate een nieuwe oefenruimte gevonden: het nieuwe clubgebouw van muziekvereniging DVS Katwijk. Dit muziekgezelschap heeft Jubilate de mogelijkheid gegeven om op maandagavond gebruik te maken van hun nieuwe clubgebouw. Wat is er in de afgelopen maanden hard gewerkt door de vrijwilligers van DVS Katwijk. Het oude schoolgebouw aan de Nieuwe Duinweg is omgebouwd in een prachtige repetitie(concert)zaal. Deze ruimte is niet alleen geschikt als oefenruimte voor DVS, maar ook groot genoeg om met zo’n 200 zangers van Jubilate te repeteren. Vanaf maandag 17 augustus zal Jubilate van deze prachtige ruimte gebruik gaan maken.

SAIL AMSTERDAM

Dat Jubilate een week eerder dan gebruikelijk met de repetities is begonnen, komt door de eervolle uitnodiging voor SAIL AMSTERDAM. Op zondagochtend 23 augustus zingt Jubilate op Zr. Ms. De Ruyter tijdens een interkerkelijke dienst “Blessing of the Sails”. Deze dienst staat in het teken van de scheepvaart en wordt geleid door de pastors Leon Rasser en Fred Omvlee. Er zal op dit imposante marineschip plaats zijn voor zo’n 500 belangstellenden. Het koperkwintet van de Marinierskapel en het Christelijk Mannenkoor Jubilate zullen zorg dragen voor de muzikale omlijsting.

OPEN HUIS

Met zo’n 180 actieve zangers behoort Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate tot een van de grootste mannenkoren van Nederland. Dat willen we heel graag blijven! Door natuurlijk verloop, wisselt ook bij Jubilate het ledenbestand en zijn nieuwe actieve zangers hartelijk welkom! Onder leiding van dirigent Aldert Fuldner en ondersteund met de muzikale talenten van de nieuwe, vaste gastdirigent Arthur Postma, wordt er iedere maandagavond in de nieuwe oefenruimte aan de Nieuwe Duinweg 51 met veel inzet en plezier een breed repertoire van liederen ingestudeerd. Deze, veelal vierstemmige, werken variëren van het geestelijke lied en spirituals tot het klassieke genre. Ook aan liederen uit tal van musicals en de moderne songs wordt aandacht gegeven. Daardoor zijn de optredens en concerten van dit mannenkoor altijd verrassend en afwisselend.
Ook komend jaar belooft weer een heel actief en muzikaal jaar te worden. Naast de medewerking aan een aantal kerkdiensten, zullen er ook tal van concerten worden gegeven binnen en buiten Katwijk.

WELKOM

Bent u nieuwsgierig geworden? Zou u ook kennis willen maken met de koorwereld van Jubilate? Kom dan eens langs op een maandagavond in onze repetitieruimte op de Nieuwe Duinweg 51. Vanaf half acht staat de koffie klaar. U zal door een aantal koorleden worden opgevangen en u kunt, geheel vrijblijvend, kennis maken met de leden van het koor en hun dirigent.

U bent van harte welkom!