Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Januari is bij uitstek een maand om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Doe eens gek en kom zingen bij Jubilate, een van Nederlands grootste mannenkoren. Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd in het nieuwe clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51. De leiding is in handen van dirigent Aldert Fuldner. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom!

TERUGBLIK

Het afgelopen jaar kende het koor verschillende hoogtepunten. Zo werd ‘The Armed Man’ met nog drie andere koren van Aldert Fuldner in de bloemenveiling van Rijnsburg opgevoerd. Vijftienhonderd belangstellenden woonden dit indrukwekkend muziekstuk bij.

Een succesvolle concertreis voerde het Katwijkse mannenkoor naar het Poolse Krakau met o.a.  een uitveJubilateKerst2015 (33)_resizerkocht optreden in de prachtige Petrus en Pauluskerk.

In augustus werd er opgetreden in de dienst ‘Blessing of the Sails’ op SAIL AMSTERDAM 2015.

Tenslotte werd het jaar afgesloten met een sfeervol kerstconcert in sporthal Cleyn Duin. Hier woonden zo’n 900 enthousiaste toehoorders dit warme en gloedvol muzikaal feest bij.

HET KOMEND JAAR

Ook voor het komend jaar is er weer een groot aantal activiteiten gepland. In juni staat het jaarlijks zomerconcert op het programma. In dit concert zal ‘De Zee’ centraal staan. Verder zal Jubilate haar medewerking verlenen aan een aantal kerkdiensten en zullen er voorbereidingen worden getroffen voor een nieuwe concertreis in 2017.

TOT SLOT

Als er zo veel belangstelling is voor de concerten van dit koor, dan moet het toch mogelijk zijn weer een flink aantal nieuwe zangers enthousiast te krijgen om bij Jubilate te komen zingen? Jubilate is een groot Katwijks Christelijk Mannenkoor met in haar repertoire niet alleen het Christelijk lied, maar ook aandacht voor spirituals, opera- en operettemelodieën en liederen uvol concentratiekleinit het moderne repertoire. Zo zullen er in het komende zomerconcert liederen van de zee gezongen worden o.a. van Blof en Rod Stewart.

Nog steeds behoort dit Katwijkse mannenkoor tot de meest bekende mannenkoren van Nederland. Om het aantal zangers en de kwaliteit op peil te houden, zou het prachtig zijn als we maandag a.s. nieuwe, enthousiaste zangers mogen begroeten. De koffie staat klaar!