Jubilate logo
Gepubliceerd op:

NIEUWSBRIEF JUBILATE

MAART/APRIL 2017

JAARVERGADERING
De jaarlijkse jaarvergadering van Jubilate zal gehouden worden op donderdag 20 april in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg. Binnenkort ontvangen de leden hiervoor een uitnodiging met agenda en het jaarverslag.

CONCERTREIS
Van 1 juni t/m 6 juni 2017 reist Jubilate af voor een concertreis naar Duitsland. In het kader van 500 jaar kerkhervorming (1517 – 2017) zullen er door Jubilate concerten worden gegeven in het voormalige Oost- Duitsland. Zo wordt er een concert gegeven in de Naumburger Dom St. Peter und Paul te Naumburg. In deze kerk heeft Maarten Luther de eerste evangelische bisschop beëdigd.
Op zondag, 4 juni  wordt medewerking verleend aan de Gottesdienst in de Peterskirche te Leipzig.
We zingen in de Leipziger Thomaskirche rond het graf van J.S. Bach en tenslotte zal er gezongen worden in Erfurt in de Predigerkirche.

MAARTEN LUTHER
In deze streek heeft kerkhervormer Maarten Luther geleefd en gewerkt en heeft hij zijn protest tegen de dwalingen van de heersende Rooms Katholieke Kerk kenbaar gemaakt door zijn beroemde 95 stellingen in Wittenberg te publiceren.

JUBILATE GEZELSCHAP
Het Jubilategezelschap zal bestaan uit zo’n 300 zangers, echtgenotes en supporters. Zij zullen vervoerd worden  met 7 touringcars en ondergebracht worden in het Best Western Hotel te Jena.
De organisatie van deze reis is in handen van Pelikaanreizen.

ZOMERCONCERT
Het jaarlijks zomerconcert wordt dit jaar gehouden op woensdag 28 juni in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn en niet zoals gewoonlijk in Sporthal Cleijn Duin. Door de korte voorbereidingstijd vanwege de geplande concertreis naar Duitsland is er voor een andere opzet gekozen. Nadere informatie volgt.

AGENDA 2017

  • donderdag 20 april                                      jaarvergadering
  • donderdag 1 juni t/m dinsdag 6 juni       concertreis Duitsland
  • woensdag 28 juni zomerconcert               Dorpskerk Katwijk
  • woensdag 5 juli zomeravondzang             Oude Kerk Katwijk
  • zaterdag 9 december kerstmarkt
  • dinsdag 19 december kerstconcert           Sporthal Cleijn Duin Katwijk
  • zaterdag 23 december volkskerstzang     Nieuwe Kerk Katwijk
  • zondag 24 december kerstnachtdienst    Nieuwe Kerk Delft