Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op donderdagavond 2 januari hield het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate haar nieuwjaarsreceptie in het DVS-gebouw aan de Nieuwe Duinweg. Voor een geheel gevulde zaal keek voorzitter Herman de Best terug op het afgelopen jaar en maakte hij de plannen bekend voor 2020. Jubilarissen werden in het zonnetje gezet en de leden werden nog eens aangespoord om uit te kijken naar nieuwe zangvrienden. De maand januari is een heel geschikte maand om kennis te maken met de wereld die Jubilate heet!

 

Terugblik en nieuwe plannen

Jubilate kan terug zien op een prachtig koorjaar 2019!

Zo werd op 26 februari 2019 het 65-jarig jubileum gezamenlijk gevierd met het eveneens vijfenzestig jarige DVS in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg. Met een middag- en een avondvoorstelling hebben velen kunnen genieten van een muziekspektakel onder de titel ‘Friends for Life’.

De zomer werd ingeluid met een zomerconcert in de Dorpskerk van Katwijk aan den Rijn op donderdag 4 juli onder de titel  ‘Zingend de Zomer in’!

In de week voor kerst gaf het mannenkoor concerten in Sporthal Cleijn Duin en in de prachtige historische Sint Jan in Gouda. Het koor verleende haar medewerking aan de zangdienst in de Grote Kerk in Rijnsburg en aan de kerstzangavond in de Nieuwe Kerk in Katwijk. In totaal hebben meer dan 3000 belangstellenden deze avonden bijgewoond. De reacties waren heel positief.

Voor het nieuwe jaar staat een bijzonder concert gepland. Er zijn vergevorderde plannen om op vrijdag 8 mei een bevrijdingsconcert in het kader van 75 jaar bevrijding te geven met de vier koren die onder leiding staan van dirigent Aldert Fuldner. Dit concert vindt waarschijnlijk plaats in de Nieuwe Kerk in Katwijk. Tevens wordt met dit muzikale feest het 25-jarig dirigentschap van Aldert Fuldner gevierd.

Op donderdag 28 mei vertrekt het koor naar Zuid-Duitsland voor een zesdaagse concertreis. De bestemming is Bayreuth, de stad van de beroemde componist Richard Wagner. Daar zal Jubilate een concert geven in de Stadtkirche op zaterdag 30 mei. Verder zal er worden gezongen  in het Tsjechische Karlovy Vary . Op Pinksterzondag wordt medewerking verleend aan de kerkdienst in de Stadtkirche.

 

Jubilarissen

In totaal waren er 12 leden die in aanmerking kwamen voor eregoud (40 jaar), goud (25 jaar) of zilver (10 jaar).

Tot slot bedankte de voorzitter de vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet om het hoge niveau van de concerten te kunnen realiseren en deed hij nogmaals een oproep voor nieuwe enthousiaste zangers, want Jubilate gaat nog lang niet met pensioen!