Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op woensdagavond 2 januari hield het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate haar nieuwjaarsreceptie in het DVS-gebouw aan de Nieuwe Duinweg. Voor een geheel gevulde zaal keek voorzitter Herman de Best terug op het afgelopen jaar en maakte hij ook de plannen bekend voor 2019. Jubilarissen werden in het zonnetje gezet en de leden werden nog eens aangespoord om uit te kijken naar nieuwe zangvrienden. De maand januari is een heel geschikte maand om kennis te maken met de wereld die Jubilate heet!

Terugblik en nieuwe plannen

Jubilate kan terug zien op een prachtig koorjaar! Zo werd het 65-jarig jubileum gevierd met een groots concert in het beroemde Concertgebouw in Amsterdam. Onder de titel ‘Sailing Home’ hebben meer dan duizend Katwijkse en andere belangstellenden genoten van tal van liederen over de zee die koor, soliste en orkest ten gehore brachten.

In de week voor kerst gaf het mannenkoor een tweetal concerten en verleende het haar medewerking bij de kerstzangavond in de Nieuwe kerk. In totaal hebben meer dan 2500 toehoorders deze avonden bijgewoond. De reacties waren bijzonder positief.

Verder verleende het koor haar medewerking aan een aantal kerkdiensten en was Jubilate aanwezig bij de manifestatie ‘Katwijk van Oranje’.

Voor het nieuwe jaar staat een bijzonder concert gepland. Op dinsdag 26 februari geeft Jubilate een gezamenlijk jubileumconcert met DVS in de beroemde TheaterHangaar. Het belooft een enorm spektakel te worden waarvoor grote belangstelling bestaat. Verder staan het jaarlijkse zomerconcert en een aantal kerstconcerten op het jaarprogramma.

Ook maakte voorzitter de Best bekend dat Jubilate in het voorjaar van 2020 plannen heeft voor een concertreis naar Beieren. De informatieavond over deze reis vindt plaats op vrijdagavond 18 januari.

Jubilarissen

Nadat er werd stil gestaan bij een aantal zangvrienden die van ons gingen, werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. In totaal waren er 15 leden die in aanmerking kwamen voor eregoud (40 jaar), goud (25 jaar) of zilver (10 jaar).

Eregoud (40 jaar)                            Goud (25 jaar)                          Zilver (10 jaar
145  Cor   C. van Duijvenbode      101 Piet  P. van der Panne      255 Bert H.G. van der Hoven
146  Cees C. Ketting                     221 Buis B. Remmelzwaal      109 Joost     J. van Vliet
249 Hans J.M. van Duijvenbode   352 Gé G.M. van der Gugten  320 Jaap  G.J. den Haan
248 Koos  J. van Duijn                  237 IJsbr. IJ. Varkevisser
355 Kees   K. Heemskerk              428 Sam   S. van der Meij
360 Cor   C. van der Spijk
363 Arend   A. van der Boon

Tot slot bedankte de voorzitter de vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet om het hoge niveau van de concerten te kunnen realiseren en deed hij nogmaals een oproep voor nieuwe enthousiaste zangers, want Jubilate gaat nog lang niet met pensioen!