Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op dinsdag 2 januari, hield Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg haar nieuwjaarsreceptie. Voor een volle zaal keek voorzitter Herman de Best terug op het afgelopen jaar en vouwde hij de plannen van het koor uit voor het nieuwe jaar. Tevens werd een vijftiental jubilarissen in het zonnetje gezet en ontvingen zij bloemen en een decoratie.20180110 Jubilarissen

 

 

 

 

 

Terugblik

Jubilate kan terug zien op een mooi muzikaal jaar. In het voorjaar reisde het koor af naar Duitsland. Daar werden in het kader van 500 jaar kerkhervorming concerten gegeven in Naumburg, Erfurt en Leipzig.
Het zomerconcert werd gehouden in de Dorpskerk een kreeg het motto ‘Zingend de Zomer in’ mee.
Voor meer dan 800 enthousiaste toehoorders werd op 19 december een kerstconcert gegeven in Sporthal Cleijn Duin. Tot slot verleende Jubilate haar medewerking aan de kerstnachtdienst in de Nieuwe Kerk in Delft op 24 december. Ook werd medewerking verleend aan een aantal kerkdiensten.
Nieuw muzikaal jaar 2018
Jubileumconcert
Het jaar 2018 is voor Jubilate een jubileumjaar. Het koor bestaat dan vijfenzestig jaar! Dit heuglijke feit wordt gevierd met een concert in het Concertgebouw in Amsterdam op 28 juni. Het thema zal zijn Sailing Home. Met een keur aan muzikanten van het Holland Symfonie Orkest en met Sanne Mallant als soliste zullen de zangers met hun vele Katwijkse supporters  op die datum in een lange colonne bussen hun opwachting in Amsterdam gaan maken. Nieuwe zangers zijn altijd welkom! Wellicht kunnen zij nog meezingen in Amsterdam.
Gezamenlijk concert met DVS
Vrijwel  tegelijkertijd met het mannenkoor wordt DVS ook vijfenzestig jaar. Een mooie gelegenheid om gezamenlijk een groots concert te organiseren. Inmiddels is een werkgroep van beide verenigingen met oriënterende gesprekken begonnen. Het plan is dit evenement in de Theaterhangar op het voormalige vliegveld Valkenburg te laten plaats vinden.
Al met al belooft 2018 weer een interessant muzikaal jaar te worden voor Jubilate.