Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Met ingang van januari 2018 sluit Jubilate’s kringloopwinkel ‘Het Galmgat’  aan de Lageweg 35 haar deuren. Het huurcontract van het pand wordt niet langer verlengd.

LANGE HISTORIE
Sinds 1974 verzamelt en verkoopt mannenkoor Jubilate gebruikte spullen om de clubkas financieel aan te vullen. In dat jaar werd er in de Princestraat door Jubilate een grote markt georganiseerd om een concertreis naar Amerika en Canada te bekostigen. Er werd een commissie benoemd die er voor zorgde dat de Princestraat  gevuld werd met marktkramen en op het Andreasplein stond een enorme feesttent waar allerlei muzikale festiviteiten plaats vonden.  De te verkopen artikelen werden door het hele dorp opgehaald met vrachtwagens, voorafgegaan door een geluidswagen. Het succes van de actie was boven verwachting. Het leverde ruim 59000 gulden op en de reis kon hierdoor doorgaan. Vijf jaar later in 1979 maakte het gemeentebestuur gebruik van Jubilate om een groot bedrag bij elkaar te krijgen om daarmee de bouw van een schooltje in het Joegoslavische dorpje Ulcinj mogelijk te maken. Deze keer in de grote hallen van de groenteveiling van Katwijk aan den Rijn. De netto opbrengst was ruim een halve ton!
Vanaf dat moment was Jubilate besmet met het ‘rommelmarktvirus’.
DSC02992-a

 

 

 

 

VERSCHILLENDE LOCATIES
Een vaste groep enthousiaste Jubilatezangers heeft in de afgelopen veertig jaren de kringloopwinkel draaiende gehouden. Vaak waren de locaties van tijdelijke aard. Van een oude loods op de Cantineweg werd verhuisd naar de Berghaven. Helaas moest dit pand plaats maken voor  het gebouw van de Rabobank. Een nieuw plekje werd gevonden in het oude pand van Katwijk Chemie in de Rahusenstraat op een steenwerp afstand van de Digros. Toen dit pand gesloopt werd,  werd een bedrijfruimte in het Heen aan de Lageweg gevonden.

GROTE WINTERMARKT
Voor de laatste keer  wordt op de Lageweg 35 (naast Prominent meubelen)een grote wintermarkt gehouden.
Op zaterdag 9 december van 10.00 – 14.00 uur organiseert Jubilate een markt in kerstsfeer. Alle aanwezige spulletjes zullen dan extra voordelig worden aangeboden. Alles moet weg! Voor vervoer kan worden gezorgd.
DSC02997-a
In  de sfeervolle kersthal is een grote sortering kerstversieringen te vinden. Regelmatig draait het rad van avontuur en de gebroeders van der Gugten verkopen hun veel geroemde kerststukjes. Ook is er een uitgebreide bloemen- en fruitkraam en natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring of een heerlijke kop ouderwetse erwtensoep en natuurlijk ontbreken de warme oliebollen niet. De opbrengst van dit evenement is bestemd  om het komend kerstconcert te kunnen bekostigen.
Het  Katwijks Christelijk Mannenkoor zingt een groot aantal gevarieerde kerstliederen op dinsdag 19 december  in sporthal Cleijn Duin. Medewerking wordt verleend door Het Holland Symfonie Orkest en de sopraan Saejeong Kim. Aanvang concert 20.00 uur.

ACTIVITEITEN
Graag willen de mannen van Jubilate met een aantal activiteiten doorgaan. Zo willen zij het leegruimen van woningen, het inzamelen van oud papier en kleding en het verhuur van het podium voortzetten. Inmiddels is er een nieuwe opslagruimte gevonden aan de Blekerstraat. Vanaf januari 2018 zal Jubilate daar haar activiteiten voortzetten.