Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Wat is er mooier dan de kersttijd in te luiden met een sfeervol mannenkoorconcert van Jubilate? Op dinsdag 19 december is Sporthal Cleijn Duin omgetoverd in een ware concertzaal. Op het  podium zingt het meer dan 180 mannen tellende koor Jubilate. De allermooiste traditionele kerstliederen, maar ook moderne Christmas Carols worden ten gehore gebracht. Dit alles begeleid door het Holland Symfonie Orkest. De Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim verleent haar medewerking en zingt zowel solo als gezamenlijk met het koor.  

201512 JubilateKerst_13

 

 

 

 

 

TRADITIE
Al  vele jaren geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate in de maand december een kerstconcert. Het is iedere keer weer een uitdaging voor het koor en haar dirigent de vele honderden toehoorders een nieuw en gevarieerd programma aan te bieden. Dit jaar worden traditionele liederen zoals The Little Drummer Boy en Cantique de Noël afgewisseld met verschillende Christmas Carols en Duitse Weihnachtsliederen en uit Händel’s Messiah zal ‘For unto us a child is born’ te beluisteren zijn.

ZUID-KOREAANSE SOLISTE
De sopraan Saejeong Kim zal haar medewerking verlenen aan dit concert. Haar glasheldere stemgeluid zal een prachtig contrast geven bij het sonore geluid van de Katwijkse mannen. Saejeong Kim heeft haar opleiding gevolgd in haar geboorteland Zuid-Korea. Zij trad daar veelvuldig op in opera’s en won verschillende muzikale prijzen. Later vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kwam de nadruk te liggen op het zingen van musicals.  Zo zong zij als soliste in The Sound of Music, Evita en The Phantom of the Opera. Voor het eerst is deze veelzijdige sopraan op het kerstconcert van Jubilate te beluisteren.

VERDERE MEDEWERKING
Het Holland Symfonie Orkest, bestaande uit een achttiental musici, zal het koor en de soliste begeleiden en het concert extra glans geven. Geluid en belichting zijn in professionele handen. Aan de vleugel zit Arthur Postma en de algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

TOEGANGSBEWIJZEN
Kerstconcert Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate op dinsdag 19 december in Sporthal Cleijn Duin te Katwijk.
Aanvang concert 20.00 uur. Zaal open 19.15 uur.
Kaarten( inclusief consumptie) €19.—
Verkrijgbaar bij:
Katwijk
Haasnoot Mode     Voorstraat 14
Livera Peters          Princestraat 24
Noordwijk
Hoek’s vis ‘Lekker Eten’ Heilige Geestweg 4
Kaarten ook te koop op www.jubilate.nl
en bij de leden van het koor.