Jubilate logo
Impressie afbeelding

Kerstconcert Jubilate

Gepubliceerd op:

Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate geeft op vrijdag 15 december in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee haar jaarlijks kerstconcert. Ook zal het koor een tweede  kerstconcert geven op donderdag 21 december in de Engelbewaarderskerk in Lisse. Op beide muziekuitvoeringen  zal de Koreaanse sopraan Sae-jeong Kim haar medewerking verlenen. De concerten beginnen om 20.00 uur en zullen zonder pauze worden uitgevoerd.

Warm muzikaal feest

Zonder Jubilate geen echt Kerst wordt er wel eens gezegd. Dit geldt zeker niet voor iedereen in Katwijk en omstreken. Een feit is wel dat voor de kerstconcerten van Jubilate altijd veel belangstelling is. Ook nu voor de tweede maal in de Nieuwe Kerk. De tijden van twee uitverkochte kerstconcerten in Sporthal Cleijn Duin zijn voorbij, maar ondanks de veranderende tijden weten velen de weg naar dit sfeervolle muzikale feest te vinden.

Programma

Het programma zal gevuld worden met sfeervolle kerstmuziek. Bekende kerstliederen en christmas carols zullen door het honderdveertig koppige mannenkoor, afwisselend met en zonder soliste worden gezongen. Vanaf augustus 2023 hebben de mannen met veel enthousiasme ook een aantal nieuwe kerstsongs ingestudeerd. Deze zullen voor het eerst op deze avond worden uitgevoerd.

Koreaanse soliste

Jubilate is ontzettend blij dat de Zuid-Koreaanse Sae-jeong Kim haar medewerking heeft toegezegd. In het jaar 2017 was zij al eerder met Jubilate te horen. Zij werd toen geroemd om haar glasheldere stem en de zuivere beheersing van de hoge tonen. Sae-jeong heeft na haar opleiding in Zuid Korea, haar studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De nadruk kwam te liggen op het zingen van musicals. Zo zong zij als soliste in the Sound of Music, Evita en the Phantom of the Opera.

Verdere medewerking

Verdere medewerking wordt verleend door een ensemble van het Holland Symfonie Orkest onder leiding van Leon de Laat. Achter de vleugel zit Arthur Postma. Geluid en belichting zijn in professionele handen. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Toegangskaarten

Toegangskaarten kosten €20 en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor; via de website www.jubilate.nl en bij een aantal voorverkoopadressen:

Haasnoot Mode (Voorstraat), Livera Peters (Princestraat), Boekhandel Het Baken (Secr. Varkevisserstraat) en Hoek’s Vis (Noordwijk)

Kerstconcert Jubilate

Op vrijdag 15 december 2023 in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.00 uur.