Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Met een tweetal kerstconcerten en een volkskerstzang wordt het en drukke decembermaand voor het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.  De aftrap begint  op zaterdagmiddag 15 december met een groots VIS-tival & verloting. De kerstconcerten worden gegeven op donderdagavond 20 december in Sporthal Cleijn Duin en op zaterdagmiddag 22 december in de Engelbewaarderskerk te Lisse. De traditionele volkskerstzang in de Nieuwe Kerk is op maandagavond 24 december.

 

KERSTCONCERT

Op donderdag 20 december geeft Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. In dit concert zal het koor een groot aantal kerstliederen ten gehore brengen. Van traditionele kerstliederen tot Christmas Carols. Heel bijzonder en nieuw is de uitvoering van het negendelige kerstoratorium ‘Go to Bethlehem’ dat dirigent Aldert Fuldner speciaal voor zijn koren heeft geschreven. Een prachtig muziekstuk met heel veel variatie in composities, waarin het kerstverhaal wordt verkondigd. Op speciaal verzoek zullen ook The little drummerboy en het bekende Cantique de Noël worden uitgevoerd.

MEDEWERKENDEN

Medewerking wordt verleend door de Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim. De vele enthousiaste reacties op het kerstconcert van vorig jaar heeft het bestuur van Jubilate doen besluiten haar dit jaar nogmaals uit te nodigen. Haar glasheldere stemgeluid zal velen ontroeren en geeft een prachtig contrast bij het sonore geluid van de Katwijkse mannen. Haar stem zal schitteren als de ster van Bethlehem!
Het Holland Symfonie Orkest zal het koor en de soliste begeleiden en het concert extra glans geven. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Dirigent Aldert Fuldner

Fuldner studeerde koordirectie aan het Conservatorium te Alkmaar, met als bijvakken piano en orgel. Als dirigent heeft hij een breed repertoire op zijn naam staan. Veel composities heeft hij zelf voor koor en orkest geschreven of bewerkt. Dit jaar heeft hij een heel nieuw kerstoratorium voor het koor geschreven.
Als dirigent is hij tevens verbonden aan nog twee andere mannenkoren en een gemengd koor. Repeteren onder zijn leiding betekent een avond vol inspiratie en zangplezier.

Sopraan Saejeong Kim

De sopraan Saejeong Kim zal in dit concert haar medewerking verlenen.
Saejeong Kim heeft haar opleiding gevolgd in haar geboorteland Zuid-Korea. Zij trad daar veelvuldig op in opera’s en won verschillende muzikale prijzen. Later vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kwam de nadruk te liggen op het zingen van musicals. Zo zong zij als soliste in The Sound of Music en The Phantom of the Opera.

Pianist Arthur Postma

Postma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als pianist en/of dirigent heeft hij in veel verschillende theaterformaties en musicals gewerkt, zoals Tarzan, Evita, Joseph, The Sound of Music, de musical Marathon en sinds augustus 2016 tot op heden vast in het orkest van The Lion King in Scheveningen. Als vaste gastdirigent is Arthur verbonden aan Jubilate. Juist vanwege zijn brede muzikale visie past hij naadloos bij dirigent Fuldner.

HOLLAND SYMFONIE ORKEST

Dit orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring zorgen voor prachtige concerten op topniveau. Een twintigtal muzikanten zullen het koor en de soliste begeleiden en het concert extra glans geven.

TOEGANGSBEWIJZEN

Kerstconcert Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate op
donderdag 20 december in Sporthal Cleijn Duin te Katwijk.
Aanvang concert: 20.00 uur. Zaal open: 19.15uur.

Kaarten (inclusief consumptie): € 19.

Verkrijgbaar bij:    Haasnoot Mode Voorstraat 14;
Livera Peters, Princestraat 24;
Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstr;
op www. Jubilate.nl en bij de leden van het koor.