Jubilate logo
Impressie afbeelding

Kerstconcert Jubilate Engelbewaarderskerk

Gepubliceerd op:

Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate geeft op donderdag 21 december een kerstconcert in de Engelbewaarderskerk in Lisse. Op deze muziekuitvoering zal de Koreaanse sopraan Sae-jeong Kim haar medewerking verlenen. Het concert begint om 20.00 uur en zal zonder pauze worden uitgevoerd.

 

Warm muzikaal feest

Het is al weer meer dan vijf jaar geleden dat het Katwijks Mannenkoor Jubilate in de Engelbewaarderskerk haar laatste kerstconcert gaf. Onder grote belangstelling werd op een zaterdagmiddag een sfeervol concert gegeven voor een enthousiast publiek. Ook soliste Sae-jeong Kim maakte toen grote indruk. Jubilate wilde eigenlijk al eerder weer haar kerstklanken laten horen in deze prachtige kerk, maar de corona-uitbraak gooide roet in het eten. De mannen van Jubilate kijken er naar uit hun vierstemmige zang dit jaar te laten horen.

Op donderdag 21 december kunt u hiervan getuige zijn.

Programma

Het programma zal gevuld worden met sfeervolle kerstmuziek. Bekende kerstliederen en christmas carols zullen door het honderdveertig koppige mannenkoor, afwisselend met en zonder soliste worden gezongen. Vanaf augustus 2023 hebben de mannen met veel enthousiasme ook een aantal nieuwe kerstsongs ingestudeerd. Deze zullen voor het eerst op deze avond worden uitgevoerd.

Koreaanse soliste

Jubilate is ontzettend blij dat de Zuid-Koreaanse Sae-jeong Kim haar medewerking heeft toegezegd. In het jaar 2017 was zij al eerder met Jubilate te horen. Zij werd toen geroemd om haar glasheldere stem en de zuivere beheersing van de hoge tonen. Sae-jeong heeft na haar opleiding in Zuid Korea, haar studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De nadruk kwam te liggen op het zingen van musicals. Zo zong zij als soliste in The Sound of Music, Evita en The Phantom of The Opera.

Verdere medewerking

Naast de medewerking van soliste Sae-jeong Kim zal de vleugel bespeeld worden door Arthur Postma. Arthur heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de begeleiding van talloze musicalorkesten zoals Mamma Mia, Anastasia en The Lion King. Als vaste gastdirigent is Arthur verbonden aan Jubilate. De algehele leiding is in handen van dirigent Aldert Fuldner.

Toegangskaarten

Toegangskaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor; via de website www.jubilate.nl , bij een aantal voorverkoopadressen in Lisse en op 21 december in de kerk.

Kerstconcert Jubilate

Op donderdag 21 december 2023 in de Engelbewaarderskerk in Lisse. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.00 uur.