Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op zaterdagmiddag 22 december geeft Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate een kerstconcert in de Engelbewaarderskerk te Lisse. Medewerking wordt verleend door de Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van dirigent Aldert Fuldner. Aanvang van het concert is 15.30 uur. Wat is er mooier dan de kerstdagen in te luiden met een sfeervol kerstconcert van mannenkoor Jubilate? De mooiste traditionele kerstliederen, maar ook moderne Christmas Carols zullen ten gehore worden gebracht. De prachtige akoestiek van de Engelbewaarderskerk zal er voor zorgen dat dit een onvergetelijk muziekfeest wordt. De prijs van dit ruim een uur durende kerstconcert is laag gehouden. Voor € 5 bent u van harte welkom!

 

Traditie

Het is een traditie geworden dat het Katwijks  Christelijk Mannenkoor Jubilate in de maand december een aantal kerstconcerten geeft. Al meer dan tien jaar geleden heeft dit koor in de Engelbewaarderskerk gezongen. De prachtige akoestiek van deze kerk is velen bijgebleven en de animo om op deze locatie op herhaling te gaan is bij de zangers groot!

Het koor

Het koor telt 200 leden en behoort  daarmee tot een van de  grootste mannenkoren van Nederland.
De grote afwisseling van het repertoire, de hechte onderlinge sfeer en het niveau van concerten en directie zijn hier debet aan.

Het koor is bekend in binnen- en buitenland. Concertreizen werden gemaakt naar o.a Canada, Amerika, Tsjechië, Italië, Engeland, Polen en Duitsland. In Duitsland ging het koor op audiëntie bij bondspresident Roman Herzog. Op het concert in Tsjechië volgde een dankbrief van president Vaclav Havel en diens echtgenote.

In Italië werd op het Sint Pieterplein gezongen rondom de zetel van Paus Johannes Paulus. Tijdens de concertreis naar Engeland gaf het koor een a capella recital in Cantebury Cathedral.

Jubileumjaar

Dit jaar bestaat Jubilate 65 jaar. Een mijlpaal waaraan veel aandacht is gegeven!

Zo heeft het koor dit jubileum op 28 juni 2018 gevierd met een groots jubileumconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het thema van het concert was ‘Sailing Home’. Een fascinerende muziekreis die het publiek meevoerde van het geestelijk lied tot het moderne repertoire over het water dat Nederland zoveel zegen en leed heeft gebracht.

Op dinsdag 26 februari 2019 vieren Jubilate met zustervereniging DVS op een heel bijzondere manier hun jubileum.  Beide verenigingen geven op unieke wijze een jubileumconcert in de TheaterHangaar op het voormalige vliegveld Valkenburg.

Dirigent Aldert Fuldner

Fuldner studeerde koordirectie aan het Conservatorium te Alkmaar, met als bijvakken piano en orgel. Als dirigent heeft hij een breed repertoire op zijn naam staan. Veel composities heeft hij zelf voor koor en orkest geschreven of bewerkt. Dit jaar heeft hij een heel nieuw kerstoratorium voor het koor geschreven.
Als dirigent is hij tevens verbonden aan nog twee andere mannenkoren en een gemengd koor.
Repeteren onder zijn leiding betekent een avond vol inspiratie en zangplezier.

Sopraan Saejeong Kim

De sopraan Saejeong Kim zal in dit concert haar medewerking verlenen. De vele enthousiaste reacties op het kerstconcert van vorig jaar heeft  het bestuur van Jubilate doen besluiten haar voor dit jaar nogmaals uit te nodigen. Haar glasheldere stemgeluid geeft een prachtig contrast bij het sonore geluid van de Katwijkse mannen.

Saejeong Kim heeft haar opleiding gevolgd in haar geboorteland Zuid-Korea. Zij trad daar veelvuldig op in opera’s en won verschillende muzikale prijzen. Later volgde zij haar studie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en kwam de nadruk te liggen op het zingen van musicals. Zo zong zij als soliste in The Sound of Music en The Phantom of the Opera.

Pianist Arthur Postma

Postma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als pianist en/of dirigent heeft hij in veel verschillende theaterformaties en musicals gewerkt zoals  o.a. Tarzan, Evita, Joseph, Sound of Music, de musical Marathon en sinds augustus 2016 tot op heden vast in het orkest van The Lion King in Scheveningen. Als vaste gastdirigent is Arthur verbonden aan Jubilate. Juist vanwege zijn brede muzikale visie past hij naadloos bij dirigent Fuldner.

 

Kerstconcert Jubilate

Zaterdag 22 december 2018               Aanvang 15.30 uur
H.H. Engelbewaarderskerk                  Kerk open 14.45 uur                   Entree € 5
Lisse

Kaartverkoop                   John de Bruin Speciaalzaak
                                               Heereweg 240 A
                                               Lisse