Jubilate logo
Gepubliceerd op:

clip_3

 

 

 

 

 

Op donderdag 22 december geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. Medewerking wordt verleend door de sopraan Sanne Mallant en Het Holland Symfonie Orkest. Aan de vleugel Arthur Postma. Algehele leiding Aldert Fuldner.

Drukke tijden
Het zijn drukke tijden voor de mannen van Jubilate. Niet alleen moet er druk gerepeteerd worden voor het jaarlijks kerstconcert, maar om dit sfeervolle feest te kunnen bekostigen, organiseren zij ook op  zaterdag 10 december een groots Kerst Koek & Zopie Spektakel in Jubilate’s kringloopwinkel aan de Lage weg. Verder treden zij op in de Sint Janskerk in Gouda op 17 december en tot slot verlenen zij hun medewerking aan de volkskerstzangavond in de Nieuwe kerk op 24 december.

Voorbereiding
Ieder jaar trekt het kerstconcert van Jubilate een volle Sporthal Cleijn Duin. Bij velen is het traditie geworden dit feest bij te wonen. Voor Jubilate de uitdaging om aan de hoge verwachtingen tegemoet te komen. Vanaf augustus is er iedere week volop gerepeteerd aan een nieuw kerstrepertoire.
Ook dit jaar is weer alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke avond van te maken. Door de opbouwgroep van het koor is er een prachtige nieuwe achterwand gemaakt en de verlichting en het geluid zijn verbeterd. Zo zal Cleijn Duin omgetoverd worden in een sfeervolle concertzaal.

Kerstconcert
Naast een aantal nieuwe kerstliederen en Christmas Carols zullen er ook traditionele liederen ten gehore worden gebracht. Voor het eerst kunt u werken horen van John Rutter en heeft het koor het bekende ‘ Unto us’ uit ‘The Messiah’ van Händel ingestudeerd. Een groot deel van het te zingen repertoire is geschreven voor een gemengd koor en door dirigent Aldert Fuldner bewerkt om met een mannenkoor te kunnen uitvoeren.
Medewerking zal worden verleend door de sopraan Sanne Mallant. Zij maakte tijdens het afgelopen zomerconcert zoveel indruk dat zij, op veler verzoek, op nieuw uitgenodigd is. Zij viel op door haar warme mooie stem. In een van de recensies stond: “Ze wisselt haar vibrato prachtig af met een egale klank. In de hoogte is ze een verademing. Haar stem is helder en vast.”
Verder werken mee Het Holland Symfonie Orkest. Een meer dan twintig koppig professioneel orkest met een strijkersectie, slagwerk en blazersgroep. Aan de vleugel zit Arthur Postma en de algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kerstconcert: ‘Kerst met Jubilate’
Op: Donderdag 22 december 2016.

Waar: Sporthal ‘Cleijn Duin’
Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.15 uur.
Entree: € 18,–

 

Kaartverkoop:
Katwijk:
Haasnoot Mode
,
Voorstraat  14
Livera Peters,
Princestraat 24

Noordwijk:
Hoek’s Vis ‘Lekker Eten’
Heilige Geestweg 4

Verder bij de leden van Jubilate en op  www.jubilate.nl