Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Met een zingend gelovendienst in de Grote Kerk te Rijnsburg, een tweetal kerstconcerten en een volkskerstzang wordt het een drukke decembermaand voor het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.  De aftrap begint  op zaterdagmiddag 14 december met een groots VIS-tival & verloting.  De zingend gelovendienst is op zondag 15 december. De kerstconcerten worden gegeven op donderdagavond 19 december in Sporthal Cleijn Duin en op zaterdagavond 21 december in de Sint Janskerk te Gouda in een gezamenlijk concert met het Christelijk Gemengd Koor Hosanna. De traditionele volkskerstzang in de Nieuwe Kerk is op dinsdagavond 24 december.

KERSTCONCERT
Op donderdag 19  december geeft Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. In dit concert zal het koor een groot aantal kerstliederen ten gehore brengen. Van traditionele kerstliederen tot Christmas Carols. Op speciaal verzoek zal het koor een aantal liederen uit het kerstoratorium ‘Go to Bethlehem’ zingen, dat dirigent Aldert Fuldner speciaal voor zijn koren heeft geschreven. Een prachtig muziekstuk met heel veel variatie in composities, waarin het kerstverhaal wordt verkondigd.

MEDEWERKENDEN
Dit keer geen sopraan maar een drietal tenoren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de musical The Lion King. Jonathan Vroege, Aron Bruisten en Silencio Pinas vertolkten daar de rollen van Mufasa, Ed de hyena en een aantal andere dieren. Jonathan was ook nog  invaller voor de hoofdrol Simba. Dit keer zijn ze bij Jubilate te gast!
Het zal een verrassend concert worden, waarin de solisten ook gezamenlijk met het koor zullen optreden.
Het Holland Symfonie Orkest zal het koor en de solisten begeleiden en het concert extra glans geven. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Dirigent Aldert Fuldner
Fuldner studeerde koordirectie aan het Conservatorium te Alkmaar, met als bijvakken piano en orgel. Als dirigent heeft hij een breed repertoire op zijn naam staan. Veel composities heeft hij zelf voor koor en orkest geschreven of bewerkt. Vorig jaar heeft hij een heel nieuw kerstoratorium voor het koor geschreven.
Als dirigent is hij tevens verbonden aan nog twee andere mannenkoren en een gemengd koor. Repeteren onder zijn leiding betekent een avond vol inspiratie en zangplezier.

Pianist Arthur Postma
Postma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als pianist en/of dirigent heeft hij in veel verschillende theaterformaties en musicals gewerkt, zoals Tarzan, Evita, Joseph, The Sound of Music, de musical Marathon en tot augustus 2019 in het orkest van The Lion King in Scheveningen. Op dit maakt  Arthur deel uit van het muzikaalensemble in de musical Anastasia.
Als vaste gastdirigent is Arthur verbonden aan Jubilate. Juist vanwege zijn brede muzikale visie past hij naadloos bij dirigent Fuldner.

HOLLAND SYMFONIE ORKEST
Dit orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring zorgen voor prachtige concerten op topniveau. Een vijftiental muzikanten zullen het koor en de solisten begeleiden en het concert extra glans geven.

TOEGANGSBEWIJZEN
Kerstconcert Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate op donderdag 19 december in Sporthal Cleijn Duin te Katwijk.
Aanvang concert: 20.00 uur. Zaal open: 19.15uur.

Kaarten (inclusief consumptie): € 20.
Verkrijgbaar bij:    Haasnoot Mode Voorstraat 14;
Livera Peters, Princestraat 24;
Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstr;
Hoek’s Vis H. Geestweg 4 Noordwijk.
Op Jubilate.nl en bij de leden van het koor.