Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Op zaterdag 12 december van 11.00 uur tot 15.00 uur,  organiseert  Jubilate een gezellige Kerst Koek-en-Zopie in de hal van haar kringloopwinkel aan de Lageweg (naast prominent meubelen)

kringloopwinkel

Christelijk Mannenkoor Jubilate is maar wat trots op z’n grote groep vrijwilligers die onder leiding van Leo Oliemans en Aad Meijvogel de kringloopwinkel draaiende houdt.Kerst Koek-en-Zoopie1s

Oliemans:  ‘’We zijn een hechte groep mannen die het leuk vindt voor het koor iets extra’s te doen. We zitten hier al weer meer dan vijf jaar en in het verleden hebben we al heel wat tijdelijke plaatsen gehad om onze tweede handsspullen aan de man te brengen. Inmiddels zijn we in Katwijk en omstreken een begrip geworden op het gebied van kringloopmeubelen en gebruiksartikelen. De laatste jaren hebben we ons ook toegelegd op het leegruimen van woningen. De meubelen en huisraad van waarde,  verkopen we in onze hal. Wat van mindere kwaliteit is, voeren we af naar het afvalstation. We zijn dus ook nog milieuvriendelijk bezig!”

Aad Meijvogel: “Verder verzamelen we ook oud papier en kleding. Van de opbrengst van deze activiteiten kunnen we het hoge niveau van onze  jaarlijkse concerten bekostigen. Een professioneel orkest en solisten kosten nu eenmaal heel veel geld”.

kerst koek-en-zoopie

Jubilate is gewend om ieder jaar, aan het begin van de zomervakantie een zomermarkt te organiseren. Door het plotseling overlijden van oud voorzitter Jan Minnee kon dit feest afgelopen jaar niet doorgaan.Kerst Koek-en-Zoopie2s

Het idee is nu opgevat om op zaterdag 12 december, een sfeervolle Kerst Koek-en-Zoopie te organiseren. De verkoophal wordt omgetoverd in een gezellige kersthal met leuke kerstkraampjes. Naast allerlei kerstartikelen om de kerstsfeer thuis te vergroten, is er een bloemen- en plantenkraam en draait regelmatig het rad van avontuur. Ook wordt de inwendige mens niet vergeten. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring,  of een heerlijke kop ouderwetse erwtensoep en natuurlijk ontbreken de oliebollen niet. 

kerstconcert

Op dinsdag 22 december houdt Christelijk Mannenkoor Jubilate in sporthal Cleijn Duin, haar jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar draagt het de titel “Poolse kerstnacht”. Naast een grote orkestbezetting zal de Poolse sopraan Anna Zawisza uit Krakau als solist optreden.

Oliemans: “En nu maar hopen dat velen de weg naar de Kerst Koek-en-Zoopie zullen vinden, zodat we met een gerust hart dit concert kunnen organiseren. “