Jubilate logo
Gepubliceerd op:

13 oktober t/m 17 november 2018

Breng dit najaar een bezoek aan Katwijk en beleef Katwijk van Oranje! Een uniek evenement waarmee Katwijk haar verzetsgeschiedenis eert. Via muziek, exposities en andere culturele activiteiten, neemt Katwijk je vijf weken lang mee terug in de tijd. Om te herinneren en om onze vrijheid te vieren.
In de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk is in oktober al acht jaar Soldaat van Oranje – De Musical te zien. De voorstelling vertelt het bijzondere verhaal van verzetsstrijder en Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. Maar nog veel meer Engelandvaarders probeerden tijdens WO II de Noordzee over te steken in een poging Engeland te bereiken. In oktober en november eert Katwijk met de vele activiteiten haar verzetsgeschiedenis. Daar wil je bij zijn!

Exposities
In het centrum van Katwijk vind je tijdens het evenement op verschillende plekken historische voorwerpen die herinneren aan het verzet. Bovendien stellen de verschillende musea en oranjeverenigingen in Katwijk een deel van hun collectie tentoon tijdens (mobiele) expositie, bijvoorbeeld oude foto’s en filmmateriaal.

Muziek & cultuur
Gedurende het evenement kun je iedere zaterdag luisteren naar live-muziek of aanwezig zijn bij voorstellingen. De lokale zang- en muziekverenigingen voeren stukken op uit de jaren ’40 en ook de bekende muziek van Soldaat van Oranje – De Musical.

Activiteiten
Tijdens het evenement valt er nog meer te beleven. Gedurende de looptijd van het evenement kun je in de TheaterTent op het Strandplein in Katwijk een Dakota tot leven zien komen. Maak een wandeling of fietstocht langs locaties die herinneren aan het verleden. Bezoek een van de filmvertoningen of doe mee met de foto-puzzelwedstrijd. Ook worden er activiteiten georganiseerd voor de (lokale) jeugd.

Arrangementen
Ervaar Katwijk van Oranje en breng een meerdaags bezoek aan Katwijk. Diverse hotels, bed & breakfasts en restaurants bieden een speciaal Katwijk van Oranje-arrangement aan.

Soldaat van Oranje – De Musical
Heb jij Soldaat van Oranje – De Musical nog niet gezien? Of wil jij de voorstelling nóg een keer bezoeken? Boek tickets voor de periode 13 oktober tot 17 november en combineer de voorstelling met een bezoek aan Katwijk van Oranje voor een extra bijzondere ervaring.

Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate

Jubilate geeft gezamenlijk met Harmonie Katwijk op zaterdag 20 oktober een live muziek voorstelling en neemt u mee naar de muziek uit de jaren veertig. De voorsdtelling vindt plaats in de Theatertent op het Strandplein in Katwijk. Aanvang voorstelling: 11.30 – 14.00 – 16.00 uur.

Jubilate telt 200 leden en behoort daarmee tot een van de grootste mannenkoren van Nederland. De grote afwisseling in het repertoire, de hechte onderlinge sfeer en het niveau van directie en concerten zijn hier debet aan. Het koor bestaat dit jaar 65 jaar en heeft dit lustrum gevierd met een groots concert in het Concertgebouw. Dat deze groep enthousiaste zangers nog lang niet met pensioen gaat, blijkt wel uit de vele concerten die nog gegeven gaan worden. Met als hoogtepunt een uniek concert met dochtervereniging DVS in de TheaterHangaar op dinsdag 26 februari 2019.

Over Harmonie Katwijk
Muziekvereniging Harmonie Katwijk is de volledige naam van dit orkest. In Katwijk staan ze echter gewoon bekend als ‘Harmonie Katwijk’ of ‘de Harmonie’. De vereniging heeft drie orkesten waarmee ze in de gemeente Katwijk en de regio regelmatig van zich laten horen en zien. Ook organiseren ze themaconcerten en werken ze met ensembles in het programma. Licht- en geluidseffecten, visuele beelden en een groot, divers en aansprekend muziekrepertoire: het zijn dé kenmerken van Harmonie Katwijk.

Voor verdere informatie zie: www.katwijkvanoranje.nl