Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Het jaar 2018 belooft voor Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate een mooi zangjaar te worden. Het koor bestaat inmiddels 65 jaar en het is een traditie dat dit heuglijke feit wordt gevierd met een groots jubileumconcert. Dit evenement vindt plaats op donderdag 28 juni 2018 in het Concertgebouw in Amsterdam.

Vijfenzestig jaar jong

De eerste repetitie werd met veertig mannen gehouden op 11 november 1953 in het catechisatielokaal op het plein bij de Nieuwe Kerk. Door de gestage groei moest het koor al snel  een grotere repetitieruimte zoeken. Die werd gevonden in de bruiloftszaal van Casa Cara aan de Tramstraat. Ook deze repetitieruimte bleek niet ideaal te zijn. Gelukkig  kwam er snel ruimte beschikbaar in ‘het Kerkhaventje’ bij de Oude Kerk aan de Boulevard. Later werd uitgeweken naar  het Abeelplein en werd de jeugdige Sander van Marion aangesteld. Onder zijn bezielende leiding steeg het koor tot grote hoogte en groeide het uit tot meer dan twee honderd actieve leden. Tot 2015 heeft Jubilate gebruik gemaakt van het zalencomplex Tripodia. Doordat deze zaal een andere bestemming kreeg, moest naar een andere oefenruimte gezocht worden. Uiteindelijk is die gevonden in het nieuwe DVS gebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Na het vertrek  van Sander van Marion  in 2006 wordt het koor geleid door Aldert Fuldner. Onder zijn enthousiaste leiding is het bestaande repertoire aangevuld met nieuwe, interessante en aansprekende muziek. Hij wordt bijgestaan door vaste gastdirigent Arthur Postma. Het koor telt op dit moment ongeveer 200 leden.

Ook al eens gedroomd om zelf op te treden in de mooiste concertzaal van Nederland? Grijp dan je kans!

Open huis

Graag wil het koor een groot mannenkoor blijven! Daarom is er vanaf maandag 28 augustus en de maand september ‘open huis’.

Een oproep aan alle zanglustige mannen in Katwijk en omstreken om eens langs te komen aan de Nieuwe Duinweg. Iedere maandag wordt met veel inzet en plezier een breed repertoire van liederen ingestudeerd. Deze veelal vierstemmige werken, variëren van het geestelijke lied en spirituals tot het klassieke genre. Ook voor liederen uit musicals, liederen over de zee en voor het populaire repertoire is aandacht. Daardoor zijn de optredens en concerten van dit mannenkoor altijd verrassend en afwisselend.

Wanneer?

Iedere maandagavond vanaf 19.30. De repetities zijn van 20.00 – 22.00 uur.

Start open huis op maandag 28 augustus en verder de hele maand september.

Waar?

In het clubgebouw van DVS. Nieuwe Duinweg 51, 2224 ED Katwijk.

Hoe?

Na kennismaking en een rondleiding kan je geheel vrijblijvend een repetitie van het koor bijwonen met de mogelijkheid om actief mee te zingen. Na afloop wordt er verder gesproken en is er gelegenheid om de stemgroep vast te stellen. Het koor zingt in vier stemgroepen: 1e tenor, 2e tenor, bariton en bas.

En natuurlijk hopen we dat je zo enthousiast bent geworden en dat je je aanmeldt als nieuw Jubilatelid. Wellicht zing je dan mee in het Concertgebouw!