Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Jubilate: Zorg dat je er ook bij komt !

Afgelopen jaar bent u misschien naar één van onze concerten gekomen. U heeft toen hopelijk genoten en misschien bent u bij uzelf te rade gegaan: is dit iets voor mij? Jubilate heeft dan een voorstel voor u.

Het aanstaande zomerconcert 2014 van Jubilate krijgt opnieuw een uiterst interessant thema. Waar het muzikale gedeelte voor de pauze meestal qua inhoud gemakkelijker te bepalen is, geldt dit zeker niet altijd voor het gedeelte na de pauze.

Ieder jaar wordt er wel gesteggeld over het thema van het zomerconcert. Een thema dat muzikaal inhoud heeft en dat aantrekkelijk is voor zowel de zangers als het publiek. In het verleden hebben we al de nodige bijzondere muziekthema´s uitgevoerd en voor dit jaar is gekozen voor het thema filmmuziek.

In ons repertoire is in de voorgaande jaren al meerdere malen muziek gezongen die onder deze noemer valt te rangschikken. Hierbij valt onder meer te denken aan nummers uit Fiddler on the roof, The sound of music, Jonathan Livingston Seagull (Neil Diamond) en Oklahoma (beautiful morning). Voor 2014 is in het totaalprogramma ruimte voor zowel Nederlandstalige filmmuziek als Engels- en anderstalige muziek. De keuze is bijzonder groot.

Het thema filmmuziek is voortvarend opgepakt. Het totaalprogramma van het zomerconcert 2014 staat nog niet helemaal vast, maar bijzonder wordt het zeker. Op de rol staan naast een selectie uit de hiervoor genoemde titels, nummers uit de West Side Story, the Godfather en Singing in the rain.

Jubilate heeft eerder in 2012 voor een meer projectmatige aanpak gekozen, waarbij na een aantal weken in Tripodia voor familie en belangstellenden een klein concert werd gegeven. Deze aanpak resulteerde uiteindelijk in een negental nieuwe leden, die hun eigen plaats binnen Jubilate inmiddels hebben ingenomen.

Voor dit jaar willen wij het voor geïnteresseerde zangers die mee willen doen aan dit bijzondere zomerconcert, nog aantrekkelijker maken om de stap te maken. Wij geven hen de mogelijkheid om voor een vast bedrag van € 50 én mee te zingen in het concert én daarbij de benodigde koorkleding ter beschikking te krijgen.

Onder de inspirerende leiding van Aldert Fuldner en met de hulp van je zangvrienden wordt je klaargestoomd voor deelname aan het concert. Een eerdere achtergrond als zanger is niet noodzakelijk, want zingen kun je leren. Wacht niet te lang, want de repetities zijn inmiddels gestart.

Kom in de wereld die Jubilate heet!