Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Onlangs kreeg Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate een eervolle uitnodiging  voor Sail Amsterdam. Op zondagochtend 23 augustus zingt Jubilate op Ms. De Ruyter. Op het helidek wordt een “Blessing of Sails” gehouden. Medewerking wordt verleend door het koperkwintet van de Marinierskapel.

Sail Amsterdam
Onder de titel “Van Gouden Verleden naar Gouden Toekomst” wordt van 19 t/m 23 augustus 2015 het nautisch evenement “Sail Amsterdam” gehouden. Sinds 1975 wordt er elke vijf jaar een SAIL georganiseerd om ons nautische erfgoed te eren. Vele grote Tall Ships  zullen er in de Amsterdamse havens liggen. Dit zijn enorme grote zeegaande zeilschepen, veelal gebruikt als opleidingsschip. Samen met het varend erfgoed, de marineschepen en de replica’s vormen zij het hart van SAIL. Veel bekende orkesten en artiesten zullen deze dagen ook optreden op een groot podium aan de noordzijde van het IJ. Aan het Koninklijk Concertgebouworkest is de eer om SAIL op 19 augustus op muzikale wijze te openen. In het Scheepvaartmuseum zal er een interactieve familietentoonstelling te bewonderen zijn onder de titel  “Leven aan boord”.

Ms. De Ruyter
Ms. De Ruyter is een luchtverdedigings- en commandofregat. Het schip doet dienst sinds 2004 en was in 2010 en 2011 het vlaggenschip van de NAVO-operatie “Ocean Shield”, de missie tegen piraten in de Somalische wateren. In deze periode verijdelde het schip verschillende aanvallen van piraten en werden er 9 piraten overmeesterd. HNLMS_De_Ruyter_(F804)_NATO_Gdynia_25_05_07_200 klein

 

 

 

 

 

Blessing of the Sails
In opdracht van SAIL AMSTERDAM wordt op zondagmorgen 23 augustus de “Blessing of the Sails” georganiseerd door de dienst Geestelijke Verzorging van de Koninklijke Marine en het Koopvaardijpastoraat. Dit is een interkerkelijke dienst die in het teken van de scheepvaart staat en die geleid wordt door de pastors Leon Rasser en Fred Omvlee. Er zal op het helidek voor zo’n 500 belangstellenden plaats zijn. Het koperkwintent van de Marinierskapel en het  Chr. mannenkoor “Jubilate” zullen zorg dragen voor de muzikale omlijsting.