Jubilate logo

JUBILATE STAAT IN DE STARTBLOKKEN

Gepubliceerd op:

Uitgerust van een welverdiende vakantie staat Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate in de startblokken om met de repetities te beginnen. De repetities vinden iedere maandagavond plaats in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Nieuwe zangers zijn hartelijk welkom!

TERUGKIJKEN EN VOORUITZIEN

Jubilate kan terugkijken op een indrukwekkend Jubileumconcert in de Hooglandse Kerk in Leiden ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het koor. Op 1 juli liet het koor in een prachtige ambiance haar veelzijdigheid horen. Voor de pauze was er aandacht voor het geestelijke lied in al haar verscheidenheid. Na de pauze ging het koor terug naar de muziek uit de jaren zeventig. Een groot scala van populaire liederen werden ten gehore gebracht. Songs van Cat Stevens, Paul McCartney, Paul Simon en vele anderen werden uitgevoerd. Dit alles onder professionele begeleiding van een ensemble uit het Holland Symfonie Orkest.

Heel nieuw was het optreden van Jubilate met de band The Afternooners op de Turfmarkt tijdens de Oranjefeesten van Katwijk aan den Rijn.

Halsrijkend wordt er vooruitgekeken naar het komend concertjaar. Hoogtepunten zijn altijd de kerstconcerten. Twee kerstconcerten staan gepland: op vrijdag 15 december in de Nieuwe Kerk en in de Engelbewaarderskerk in Lisse op donderdag 21 december.

Daarnaast staan er nog een optredens gepland in de Vredeskerk, Katwijk (zondag 24 september), Bleiswijk (zaterdag 30 september) en IJmuiden (zondag 19 november).

Na de jaarwisseling zijn er genoeg plannen voor nieuwe, enerverende concerten. Ook zijn er concrete plannen voor een concertreis in 2024.

NIEUWE ZANGERS

Jubilate is altijd op zoek naar nieuwe zangers. Het koor bestaat uit ongeveer 140 zangers, verdeeld in vier stemgroepen en staat onder leiding van dirigent Aldert Fuldner. Het repertoire is niet alleen het geestelijke lied. Er is ook aandacht voor spirituals, opera- en operettemelodieën en songs uit het moderne repertoire. Houdt u van zingen en vindt u het leuk om indrukwekkende concerten en optredens mee te maken, kom dan gerust bij ons langs. In de maand september begint het koor aan het repertoire voor de komende concerten en medewerkingen. Een mooi moment om eens de muzikale wereld van Jubilate te ontdekken. Ervaring is niet noodzakelijk, wel enthousiasme om met elkaar op een zo’n hoog mogelijk niveau onze liederen ten gehore te brengen.

Kom geheel vrijblijvend eens langs!

Clubgebouw  DVS.

Nieuwe Duinweg 51,

2224 ED Katwijk.

Open Huis op de maandagen in september.

Kennismaking vanaf 19.30 uur.

Aanvang repetities 20.00 uur.

Nog veel meer informatie over het koor kunt u vinden op www.jubilate.nl of mail naar info@jubilate.nl