Jubilate logo
Impressie afbeelding

JUBILATE OEFENT IN DE OUDE KERK

Gepubliceerd op:

Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate heeft een tijdelijke nieuwe oefenruimte gevonden! Niet in het vertrouwde clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg, maar in de Oude Kerk aan de Boulevard zal, zolang de beperkende maatregelen door het coronavirus nog gelden, de oefenruimte van Jubilate zijn. Het koor is heel erg blij met de aangeboden ruimte door het kerkbestuur. Naar dit moment hebben de mannen van Jubilate lang uitgekeken.

CORONASTILTE

Toen in maart 2020 een lock down werd afgeroepen, had bijna niemand verwacht dat dit zo lang zou gaan duren. Het geplande bevrijdingsconcert met vier koren op 8 mei 2020 moest worden afgezegd en de concertreis naar Duitsland en Tsjechië tijdens de Pinksterdagen ging niet door. Er kwam een hele lange stilte!

TUSSEN HOOP EN VREES

Intussen werd er iedere keer gekeken of er met aanpassingen toch nog iets mogelijk was. Door het bestuur werd een plan gemaakt om toch te kunnen repeteren op anderhalve meter afstand. Misschien een mogelijkheid om in twee groepen te zingen? Er werd onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit van de oefenruimte en er werden loopschema’s gemaakt. Maar toen bleek dat de aerosolen een belangrijke rol speelden in de coronabesmettingen ging dit plan van tafel. Inmiddels had het overgrote deel van de leden te kennen gegeven in een ledenraadpleging dat zij graag met elkaar wilden repeteren, maar niet digitaal en liever ook niet op anderhalve meter afstand. Tevens waren zij bereid om de contributie door te blijven betalen tijdens de lock down.

EERSTE REPETITIE

Op maandag 30 augustus hield Jubilate haar eerste repetitie. Aanvankelijk was het de bedoeling om te starten met twee groepen na elkaar in het DVS-gebouw aan de Nieuwe Duinweg. Door de welwillende medewerking van het kerkbestuur werd de mogelijkheid geboden om voorlopig de Oude Kerk als repetitieruimte te gebruiken. Door dit aanbod kon het koor op een veilige manier met elkaar gaan zingen.

Het werd een groot succes! Niet alleen was er voor de mannen genoeg ruimte, maar ook de klankkleur en akoestiek waren verrassend goed. Het enthousiasme bij de mannen was niet alleen hoorbaar maar ook te zien aan de glunderende gezichten! Na overleg met het kerkbestuur bleek de mogelijkheid aanwezig voor een wat langere tijd in deze prachtige kerk te kunnen oefenen.

NIEUWE PLANNEN

Voortaan zal voorlopig op iedere maandag Jubilate haar repetities in De Oude Kerk aan de Boulevard houden. Van 20.00 uur tot 21.30 (zonder pauze) zullen de mannen aan een mooi kerstrepertoire gaan werken in deze prachtige ambiance! Natuurlijk zullen alle coronaregels in acht worden genomen en is een inentingsbewijs of een recente negatieve test de regel. Dit is ook een heel goed moment voor nieuwe zangers om kennis te maken met Jubilate. Heel voorzichtig worden er weer nieuwe plannen gemaakt.

Het alom bekende kerstconcert van Jubilate staat inmiddels, onder voorbehoud, gepland op woensdag 22 december.

OPEN HUIS

Jubilate is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste zangers. Voor iedereen die altijd al van plan was in een (mannen)koor te gaan zingen is dit hét moment om eens langs te komen.

Dit is ook een prachtige gelegenheid om de Oude Kerk op maandagavond te bezoeken en een repetitie mee te maken. Proef de sfeer en u bent verkocht!

Daarom is de septembermaand Open Huis. Iedere maandag vanaf 19.30 uur is de Oude Kerk open voor belangstellenden mits u bent ingeënt of een geldige negatieve testuitslag heeft.

U kunt vanaf 19.30 uur vrijblijvend kennis maken. De repetities beginnen om 20.00 uur en staat onder de bezielende leiding van dirigent Aldert Fuldner. Nog veel meer informatie over ons koor is te vinden op www.jubilate.nl of mail naar info@jubilate.nl.