Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Na ruim 34 jaar als vaste gastdirigent verbonden te zijn geweest met Katwijks Christelijk Mannnenkoor Jubilate, nam Peter Bontje  op vrijdag 26 juni afscheid van zijn koor.

Met een daverend afscheidslied op de wijs van het bekende Sweet Sixteen  “Peter”, werd Peter Bontje met zijn vrouw Marty het zalencentrum Tripodia binnengezongen. Voor hem een totale verrassing, want vrouwlief had hem uitgenodigd voor een theaterbezoek in de Muze te Noordwijk.Dat Peter Bontje die avond eens flink in het zonnetje werd gezet, was dan ook een welgemeende uiting van waardering voor al die jaren dat hij aan het koor verbonden is geweest. Als dank voor de bewezen diensten ontvingen Peter en zijn vrouw een reischeque.

afscheid Peter Bontje 2 smafscheid Peter Bontje sm

Pianist en begeleider

Peter Bontje is in eerste instantie pianist; daar ligt zijn hart! Als begeleider van vele koren en solisten heeft hij talloze concerten begeleid en op een groot aantal bijzondere plaatsen opgetreden. In 1997 maakte hij een tournee met The Dutch Voices naar Californië, met o.a. een optreden in de wereldberoemde Chrystal Cathedral. Ook in al die jaren dat Peter met  Jubilate was verbonden, heeft hij het koor tijdens haar concerten met vleugel of synthesizer begeleid. Maar niet alleen als begenadigd pianist, ook als dirigent en arrangeur heeft Peter ruimschoots zijn sporen verdiend.

Peter Bontje en Jubilate

In 1981 werd Peter Bontje gevraagd als tweede dirigent bij het KCM Jubilate. Het klikte al snel. “Al gauw bemerkte ik dat het een koor was waar een prima sfeer heerste en dat het een enthousiaste club was” aldus Peter. In de ruim 34 jaar dat hij aan het koor verbonden was, is hij van grote betekenis voor Jubilate geweest. Door hem werden gescheiden repetities mogelijk. Voor het koor een absolute noodzaak om het jaarlijkse concertprogramma te kunnen realiseren. Bij afwezigheid van de dirigent heeft hij talloze malen de directiestaf ter hand genomen. Daarnaast heeft hij tal van liederen gearrangeerd en orkestpartijen geschreven. Na het afscheid van dirigent Sander van Marion werd hij tijdelijk dirigent om een goede overgang naar een nieuwe directie te kunnen bewerkstelligen. De goede samenwerking met Sander van Marion werd  voortgezet met de huidige dirigent Aldert Fuldner.

Aan de goede sfeer op het koor heeft Peter altijd zijn steentje bijgedragen. Legendarisch is zijn uitspraak wanneer iemand weer eens doorzong.  “We hebben een kleine zelfstandige in ons midden. Doe je dat op het concert dan krijg je een rode kop en die raakt je nooit meer kwijt.”

Het koor zal Peter enorm gaan missen, maar heeft er alle begrip voor dat hij de wens te kennen heeft gegeven het wat rustiger aan te willen gaan doen. Gelukkig heeft Jubilate Arthur Postma bereid gevonden om de taken van Peter over te nemen.

Arthur Postma

Arthur Postma heeft een brede interesse in allerlei muziekstijlen. Hij treedt zowel solo op als in diverse ensembles en speelde in vele professionele musicalorkesten. Als pianodocent en muzikaal begeleider is hij werkzaam aan het Conservatorium Rotterdam. Arthur heeft Jubilate reeds bij een aantal concerten begeleid.