Jubilate logo
Impressie afbeelding

Driemaal is Scheepsrecht

Gepubliceerd op:

Na opnieuw een periode van stilte is Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate weer van start gegaan. Het bereidt zich voor op het geven van een zomerconcert.

Dit concert staat gepland op vrijdag 24 juni 2022 en heeft als thema meegekregen: ‘We zullen doorgaan!’

DRIEMAAL SCHEEPSRECHT

Al tweemaal moest Jubilate haar voorgenomen concert afzeggen. Het coronavirus en de daarbij behorende lock down maakte het onmogelijk dat deze evenementen konden doorgaan. In mei 2020 moest een groots bevrijdingsconcert met vier koren in de Nieuwe Kerk worden afgezegd en kon in dat jaar ook de geplande concertreis naar het Zuid-Duitse Bayreuth geen doorgang vinden. Na een stilte van anderhalf jaar werd er in september 2021 met veel enthousiasme toegewerkt naar het kerstconcert in sporthal Cleijn Duin. Helaas ging dit concert ook niet door. En nu maakt Jubilate voor de derde keer een nieuwe start!

DE OUDE KERK

Voorlopig zal Jubilate haar repetities nog houden in de Oude Kerk. Hier is nog genoeg ruimte om veilig, op afstand, te kunnen zingen. Hopelijk zullen de beperkende maatregelen in de toekomst komen te vervallen. De mannen van Jubilate zijn heel blij met de mogelijkheden in deze Witte Kerk aan de Boulevard, maar het verlangen om elkaar na afloop te ontmoeten is groot. En deze mogelijkheid is er alleen als er weer geoefend kan worden in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg.

ZOMERCONCERT

Het bestuur van Jubilate heeft met dirigent Aldert Fuldner weer nieuwe plannen gemaakt voor een aansprekend zomerconcert. De datum is vastgesteld op vrijdag 24 juni 2022 en heeft als thema meegekregen: We zullen doorgaan!

Het wordt een luchtig concert met een breed repertoire aan liederen. Zowel met geestelijke liederen als uit het moderne repertoire wordt een aantrekkelijk concert samengesteld. Een toepasselijk thema met een boodschap! De verdere aankleding van dit muziekevenement en de plaats van handeling zal in de komende maanden nog nader worden bepaald.

WE ZULLEN DOORGAAN

Na al deze tegenslagen kijkt Jubilate ook vooruit. Iedere week wordt er op maandagavond met meer dan honderd mannen aan een nieuw repertoire gewerkt. Belangstellende mannen zijn altijd welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Wellicht slaat het enthousiasme over!

Iedere maandagavond vanaf 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Boulevard. (Zolang de controlemaatregelen gelden, zijn QR-code en identificatie verplicht.)