Jubilate logo
Gepubliceerd op:

Maandag, 24 mei 2015
Terugreis
Al vroeg zitten we aan het ontbijt. Om 8 uur moeten we in de bus zitten om aan de terugreis te beginnen. Al vroeg worden de koffers naar de bussen gebracht en dat geeft een hele drukte. 300 koffers naar zeven bussen en dan ook nog ontbijten. Maar het lukt.Dag6-1 Alle bussen kunnen op tijd vertrekken, maar onderweg zitten we regelmatig in een file en uiteindelijk komen we voor de lunch in Jelenia Góra, een uur later dan gepland. Daar krijgen we 1.5 uur de tijd om de stad te bezichtigen en kunnen we onze laatste zloty’s uitgeven. Jelenia Góra is een mooi stadje met ongeveer 90.000 inwoners. De stad is vrijwel ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog gekomen. Het oude centrum heeft gekleurde huizen, winkeltjes en pleintjes. Dag6-3Heel veel huizen zijn  in Art Deco-stijl gebouwd, ook wel Jugendstil genoemd. Om 16.00 uur rijden we verder  door een prachtig heuvellandschap met kleine schilderachtige dorpjes. Voor de stad Dresden zit het verkeer hopeloos vast en daardoor komt de chauffeur in de problemen met zijn rijtijden. Hierdoor moet er nog een extra stop gemaakt worden en komen we pas om 21.30 uur aan in het zelfde hotel als op de heenweg. De meesten van ons hebben een tas voor de nacht ingepakt. Dus de koffers kunnen in de bus blijven. Dat scheelt veel gesjouw en opstoppingen bij de lift. Na het diner zoeken we snel onze hotelkamer op. De eerste terugreisdag zit er op.

Dinsdag, 25 mei 2015.
De volgende dag rijden we om 9.00 uur weg. Nog zo’n 600 km te gaan. In Duisburg, aan de haven, nuttigen we met elkaar de afsluitende lunch. Na woorden van dank besluiten we deze bijeenkomst met het zingen van een lied.SAMSUNG CAMERA PICTURES Dan rijden we het laatste stuk naar ons vertrouwde Katwijk.
En zo is er een einde gekomen aan Jubilate’s Krakau-avontuur. We kijken terug op een prachtige reis waarin we met elkaar zijn opgetrokken en we elkaar nog beter hebben leren kennen. Een reis met heel veel hoogtepunten. We mochten drie concerten geven op bijzondere locaties. We hebben veel van de mooie stad Krakau en haar omgeving gezien. Kortom een reis om met veel plezier op terug te zien.