Jubilate logo

70 jaar voor en na de pauze

Gepubliceerd op:

Zaterdag 1 juli geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate een groots jubileumconcert in de Hooglandse Kerk in Leiden. Maandagavond hebben de mannen gerepeteerd. Ook soliste Tessa Sunniva van Tol en een aantal doedelzakspelers waren aanwezig. Het belooft een bijzonder concert te worden.

Generale repetitie

Altijd weer is het een spannende avond als er een groot concert in aantocht is met veel nieuwe liederen en medewerkers. Ook de soliste is voor de koorleden een nieuw gezicht. Tessa Sunniva van Tol mag dan wel haar sporen verdiend hebben in de wereld van de musicals, maar als soliste optreden met een groot mannenkoor is ook voor deze Leidse zangeres nieuw. Haar heldere stem is een prachtig contrast met het sonore geluid van de mannen. Het past wonderbaarlijk.

Het afwisselende repertoire vereist heel wat van de Katwijkse zangers en opperste concentratie wordt door dirigent en muzikaal leider Aldert Fuldner dan ook geëist. Altijd weer heel bijzonder als al die muzikale puzzelstukjes van koorzang, instrumentale begeleiding en soliste als één muzikaal palet in elkaar passen. Ook de aanwezige doedelzakspelers laten hun kenmerkend geluid in dit concert horen en klinken heel verrassend.

Verrassend repertoire

Het jubileumconcert heeft de titel ’70 jaar voor en na de pauze’ mee gekregen. Het koor bestaat zeventig jaar en daardoor was het een goed idee om in het programma na de pauze muziek uit de jaren zeventig ten gehore te brengen. Vooral de close harmony zang in die tijd leent zich uitermate voor de meerstemmige zang van Jubilate.

Voor de pauze zal aandacht worden gegeven aan het geestelijke lied in al haar verscheidenheid. Uit dit repertoire zijn de mooiste liederen gekozen. Het varieert van spirituals en traditionele liederen tot het gedragen lied met veel emotie: gebed voor Oekraïne.

Na de pauze een geheel nieuw repertoire: terug naar de jaren zeventig!

Een groot scala van populaire liederen uit die jaren wordt ten gehore gebracht. Songs van Cat Stevens, Paul McCartney, Paul Simon, Rob de Nijs en nog veel meer andere sterren uit die tijd. Bijzonder zal het lied ‘Mull of Kintyre’ zijn waarbij een aantal doedelzakspelers de uitvoering helemaal compleet zullen maken. Ook het bekende lied van DC Lewis uit 1970 zal prachtig klinken. Het stond in die tijd wekenlang op nummer 1 met ‘Mijn Gebed’. Wat zal dat mooi klinken in zo’n monumentale kerk met een prachtig orgel.

kaartverkoop

Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het koor en via de website: www.jublate.nl of op de dag van het concert in de kerk.

Jubileumconcert Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.

Zaterdag 1 juli in de Hooglandse Kerk in Leiden.

Aanvang concert 19.30 uur. Deur open 18.30 uur. Kosten concertkaart € 20